۱۳۸۸ آبان ۲۵, دوشنبه

گردش مالی در امریکا

راستش من اطلاعاتم در مورد امور بانکی خیلی زیاد نیست ولی سعی میکنم تا جایی که میتوانم در این مورد برایتان بنویسم و اگر دیگران اطلاعات تکمیلی دارند به آن اضافه کنند.

- در امریکا حسابها به دو بخش کلی تقسیم میشوند. حساب saving و checking. بهتره زمانی که وارد امریکا میشوید هر دوی این حسابها را باز کنید.

-حساب saving در واقع پولی است که شما در بانک میگذارید و بسته به درازمدت و یا کوتاه مدت بودن آن مقداری سود به آن تعلق میگیرد.

- حساب چکینگ هیچ سودی به آن تعلق نمیگیرد و شما میتوانید با دسته چکی که دارید آنرا خرج کنید. میتوانید هر بار توسط کامپیوتر مقدار پولی را که قصد دارید خرج کنید از سیوینگ به چکینگ منتقل کنید. البته میتوانید این عمل را اتوماتیک کنید تا هر موقع در چکینگ شما پول نبود از سیوینگ برداشت کند.

- وقتی در بانک حساب باز میکنید علاوه بر دسته چک یک کارت ATM به شما میدهند که شما میتوانید در عابر بانکهای بانک مربوطه از چکینگ و یا سیوینگ خود پول دریافت نمایید. شما یک پسورد چهار رقمی دریافت میکنید که از شما موقع برداشت پول سوال میشود. تا اینجا تقریبا همه چیز شبیه ایران است.

- علاوه بر حسابهایی که شما در بانک باز میکنید شما میتوانید برای گرفتن کارت اعتباری نیز اقدام کنید. دو نوع کارت اعتباری وجود دارد که من تا بحال فرقی میان این دو نوع پیدا نکرده ام. این دو نوع Visa و master card هستند که همه بانکها هر دو نوع را ارائه میدهند.

- کارتهای اعتباری که من دارم Gold وSilverو platinumو premier هستند ولی باز هم دقیقا نمیدانم که تفاوت آنها چیست. احتمالا میزان سود و یا APR آنها تفاوت دارد.

- شما وقتی از کارتهای اعتباری خود استفاده میکنید میتوانید هر ماه مقداری را پرداخت کنید. معمولا حداقل پرداخت 15 دلار است و از شما هیچ سودی بابت اقساط دریافت نمیکنند. مثلا اگر 5000 دلار خرید کرده اید میتوانید هر ماه 15 دلار پرداخت کنید. البته میزان بدهی شما نسبت به سقف اعتبار شما در میزان امتیاز شما تاثیر میگذارد. مثلا اگر 15000 دلار اعتبار داشته باشید 5000 دلار بدهی مناسبی است که میتوانید هر ماه حداقل مبلغ را پرداخت کنید ولی به نظر من بهتر است که خودتان را در دراز مدت درگیر بدهی بانکی نکنید.

-میزان اعتباری که یک بانک به شما میدهد بستگی به امتیاز کردیت شما میزان درآمد و میزان اجاره خانه و یا مورگیجی دارد که میپردازید.

- وقتی تازه وارد امریکا میشوید شما باید امتیاز کردیت خودتان را بسازید و برای اینکار از شما ضمانت مالی میگیرند و در ازاء آن به شما سکیور کردیت کارت میدهند. بعد از شش ماه این ضمانت آزاد میشود و شما میتوانید کردیت کارت واقعی بگیرید.

- شما باید سعی کنید که امتیاز کردیت خودتان را از 350 به 800 برسانید. اگر کوچکترین دیرکردی در پرداخت شما باشد نه تنها از امتیاز شما کسر خواهد شد بلکه روند رشد آن هم بمراتب کندتر میشود.

- شما بعد از حدود یکسال پیشنهادهای زیادی از طرف بانکهای مختلف دریافت میکنید که میخواهند به شما کارت اعتباری بدهند ولی بهتر است همه آنها را دور بیاندازید و به داشتن حداکثر سه کردیت کارت بسنده کنید. من به حرف دیگران گوش نکردم و الآن حدود ده تا کردیت کارت دارم که فقط از دوتای آنها استفاده میکنم. اگر شما از کردیت کارتتان استفاده نکنید رشد امتیازتان را خیلی کند میکند و استفاده از کردیت کارتهای زیاد و داشتن حساب آنها هم مشکل است.

- وقتی شما برای خرید از کردیت کارتتان استفاده میکنید از شما اسم رمز نمیخواهند ولی باید برگه ای را امضاء کنید و یا در دستگاه الکترونیکی که کردیت کارت را روی آن میکشید امضاء کنید. بعضی جاها مثل پمپ بنزین از شما زیپ کد یا کد پستی شما را میخواهند و بعضی جاها هم هیچکدام را نمیخواهند. شما باید ترنزکشن یا گردش مالی خود را با کامپیوتر چک کنید و اگر مورد مشکوکی دیدید به بانکتان گزارش کنید

- شما میتوانید از کردیت کارتتان برای خرید اینترنتی هم استفاده کنید ولی باید حواستان باشد که از سایت معتبر خرید کنید که اطلاعات کردیت کارت شما دزدیده نشود. Paypal سیستم خوبی است که اطلاعات بانکی شما را نگه میدارد و طرف حساب فروشنده میشود. در ضمن برخی از بانکها مثل بنک آف امریکا امکانی را در اختیارتان قرار میدهد که میتوانید یک کارت مجازی برای یک خرید خاص تعریف کنید و آن اطلاعات بعد از خرید دیگر ارزشی نخواهد داشت.

چیزهایی که در امریکا بسیار بسیار مهم است و مانع از دزدیده شدن پول شما از بانک میشود مخفی نگه داشتن سوشیال سکیوریتی و تاریخ تولد است. شما نباید این اطلاعات را در اختیار کسی قرار دهید مگر اینکه آنجا یک مرجع قانونی باشد.

- وقتی در اینترنت خرید میکنید از شما شماره کردیت کارت, شماره مخفی که پشت کارت است و تاریخ انقضاء آن را سوال میکنند و همانجا بطور آنلاین حساب شما چک میشود و کردیت کارت شما را بدهکار میکنند.

- شما میتوانید در سایتی که مربوط به بانکتان است وارد شوید و تمام قبوض ماهانه خود را بطور اتوماتیک پرداخت کنید. هر ماه برای شما ststement میاید که گردش مالی شما و بلنس آن را نشان میدهد.

- اگر شما در پرداختهای خود دیرکرد داشته باشید و یا اضافه تر از اعتبار خود خرج نمایید و یا مدت طولانی بدهی شما نزدیک به سقف اعتبار شما باشد امتیاز کردیت شما کم خواهد شد.

- هرگونه وام مثل وام ماشین, وام مسکن, وام دانشجویی و وام تهیه لوازم خانه بستگی به میزان کردیت شما دارد و هرچه امتیاز کردیت شما کمتر باشد میزان وام کمتر و سود آن بیشتر خواهد شد بنابراین این خیلی مهم است که شما امتیاز کردیت خود را در عرض یک یا دوسال به حدود 600 تا 650 برسانید. امتیاز من الآن بعد از سه سال 720 است ولی متوسط امتیاز مردم امریکا بین 600 تا 700 است. البته بانک دلش نمیخواهد که امتیاز شما بالا برود چون اگر امتیاز شما کم باشد سود بیشتری عایدش خواهد شد و برای همین میخواهد شما را گول بزند تا کردیت کارتهای بیشتری دریافت کنید و بدهیتان بالاتر برود و در نهایت امتیازتان کسر شود و یا بالاتر نرود.

- اگر بصورت معقول از کارت اعتباری استفاده کنید بسیار برایتان مفید است و میتوانید وسایلی را که نیاز دارید بصورت اقساط بلند مدت و با بهره بسیار کم و یا حتی بدون بهره بخرید.

- بانکها در امریکا همواره طرف شما را میگیرند و اگر پولی از حسابتان کم شود که شما به آن اعتراض داشته باشید آن پول را به حساب شما برمیگردانند و بعدا آن را رسیدگی میکنند. البته بانکها اشتباه هم میکنند و در یک مورد اشتباه هزار دلار بیشتر به حساب من واریز کردند که هیجوقت هم نفهمیدند. شرکتها هم زیاد اشتباه میکنند مثلا من یک موتور قایق کوچک بصورت آنلاین از کمپانی خریدم 650 دلار که یک ایرادی در کاربراتور داشت. وقتی بهشون گفتم چون هزینه برگرداندن آن زیاد میشد گفتند که ما 300 دلار بهت برمیگردونیم و اون رو به نمایندگی ببر تا برات تعمیر کنند. من 300 دلار پس گرفتم و اون رو به نمایندگی بردم و برام تعمیرش کردند و بعد از یک مدت دیدم از نمایندگی هم یک چک برام اومد به مبلغ 300 دلار که خوابوندم به حسابم. در واقع جنس 650 دلاری برایم 50 دلار درآمد!

دیگه من اطلاعات بیشتری در مورد بانک و یا حسابهای دیگر ندارم و امیدوارم همین اطلاعات کم به بعضی از سوالاتتون پاسخ داده باشد.

۶ نظر:

  1. Mersi az in hame etelaate besyar aaaliii ke dadid vaghean be dardemoon khord va baz ham vasamoon bevevisid mamnoonam

    پاسخحذف
  2. درود بر شما بابت وقت ارزشمندی که صرف کردید و اینهمه اطلاعات مفید را به ما انتقال دادین. بسیار متشکرم - مهران

    پاسخحذف
  3. خیلی مطالب مفیدی می نویسی مرسی

    پاسخحذف
  4. خيلي مفيد بود، مرسي.
    لطفا اگه اطلاعات بيشتري در اين زمينه پيدا كرديد باز هم بنويسيد.

    پاسخحذف
  5. یعنی من هرچی میخونم میبینم فقط شانس میاریا!! بابا عجب شانسی داری. نکنه مهره مار داری؟

    پاسخحذف
  6. چرا شما اون 1000 دلار رو كه بانك اشتباه به شما داد پس ندادي؟ چرا اون 300 دلار رو به فروشنده موتور قايق پس ندادي؟
    به نظر شما اين كار زرنگيه يا دزدي؟
    آيا با اين كار شخصيت ايرانيها رو زير سوال نبردي؟
    همين كارها رو ميكنين كه براي ايرانيها توي دنيا تره هم خرد نميكنن...

    پاسخحذف

لطفا اگر سوال مهاجرتی دارید به تالار گفتگوی مهاجرسرا که لینک آن در پایین وبلاگ است مراجعه نمایید.
اگر جواب کامنت ها را نمی دهم به خاطر این نیست که آدم مهمی هستم و یا کلاس می گذارم و قیافه می گیرم بلکه فقط به خاطر این است که اعتقاد دارم آنجا متعلق به خوانندگان است و بدون دخالت و تصرف من باید هر چیزی را که دلشان می خواهد بنویسند.